Friday, December 24, 2010

pemandangan dri atas(setelit) kg.siaban ney.........

neylah dia pic kg aku kalau dalam setelit......

nah macam mana cantik  ke?so,apa pandangan korang ngan kg aku...?
 
jom kita zoom pula...mana tahu lbh jelas korang tengok...
macam mana?jelas ke??

Monday, December 20, 2010

Jeti,pulau dan senja kg aku...

Jeti kg aku....





bnyk memory ngan rakan2 ku di jeti ney taw...
neylh tmpt aku slalu melepak,amik angin free,tenangkn fikiran and menikmati keindahan alam semulajadi yg di cipta olh Sang pencipta(Alla S.W.T.)....
tapi sejak bbrp tahun ney aku dah jrng dah duk melepak di jeti ney...biaselh hidup seorg prantau ney...huhuhu tringt pulak ngan tmpt ney..2 yg aku isi ruangan ney mngenai tmpt ney...untk pngetahuan korang tyme nk maghrib je gerenti klau melihat pmndngn nya yg sngt cantik ney x bosan mata nk memandang...rasa mcm x puas je..hehehe....
so,klau x prcya free2 nnt and ada duit lbh marilh dtg p kg aku ney......



lihat pulau yg nampak plik 2..2lah pulau kahona yg aku gelar slama ney..pulau 2 sememangnya keras jgak dngr crt ada pnunggu ntah bnr ke x..pulau ney jgak xda brpenghuni...pulau ney asalnya hak milik keterunan keluarga sblh mak aku..pulau ney juga bnyak hasil tangkapan klau nk cri lauk-pauk...amacam x rasa nk p ke di pulau ney..???

ney pulak pic suasana senja yg sprt aku mksd di awl2 tadi....


amacam..???cantik ke??tu baru bunga2nya blum lgi yg trdlmnya and yg trsmbunyi..
haahahahaaahaaha....


see yours leter...



Monday, December 13, 2010

warka buat isteriku yang tercinta and tersayang...

 


 



isteriku yg trcinta and trsyg........
tiap hari aku menanti kehadiran mu saat kita di satukan akan aku nantikan saat itu....
isteriku yg trcinta and trsyg........
inginku engkau mndampingiku dalam prjlnn hidupku setiap masa hingga aku menghembus nafas yg trakhir,hingga roh trpisah dari jasad and sang Pencipta memanggil ku kembali kpd-Nya....
isteriku yg trcinta and trsyg.........
ketahuilh hanya engkau yg aku nntikn slama ini tak kira siapa pun dirimu,baik buruk mu,kekurangan and kelbhn mu aku redha menerimamu and aku brhrp agr engkau pun redha menerima ku,menerima segala kekurangan and kelebhn ku seadanya.....
-brsambung pulak ney...

Cintaku…

cintaku...



Wo..wo..oh..oh…
Cintaku Cuma hanya padamu…
Ku ingin cintaimu sepenuh hatiku...
Kaulah cintaku…
Sekian lama aku menantimu…
Kini kau hadir dalam hidupku…
Marilah dekat padaku……….
Melayari bahtera cinta antara kita…

Cintaku…
Inginku menyemai kasih antara kita…
Tak’kan aku khianatimu….
Walau apa jua berlaku engkaulah cintaku….

Cintaku…
Setiap langkahku menujumu….
Setiap degupan nafasku ada kamu…
Tak ada hari tanpa fikirkanmu…
Tak’kan ada waktu untukku melupakanmu…

Selamilah cintaku...
Selamilah jiwaku...
Selamilah hatiku…
Akan engkau tahu bertapa aku mencintaimu…

                                                                                           -hasil nukilan:Akubdk_siaban-
                              

Wednesday, December 8, 2010



SubhahanaAllah-Maha suci Allah,Alhamduhlillah-Segala puji bagi Allah,Allahhuakhbarr-Allah Maha besar..
Adakah kita mensyukuri nikmat yg dibrikan-Nya sebaik mungkin...???
Sudah menjadi lumrah bahawa Manusia sering kali lalai,alpa,and leka dngn dunia yg dicipta-Nya..itulah sifat mansia...
Namun Allah S.W.T. ITU maha pemurah tidak putus untuk memberi nikmat terhadap hamba-hamba-Nya..

Tuesday, December 7, 2010

Kau yang tercantik...........

video
mari kita layan lagu ney ramai2.....

Aku punya cerita...........

part 1
Aku di lahirkan pada 17 Julai 1988.........
bertempat di merotai plantation,tawau.Sabah............
Ank ke-7 dari 10 org adik beradik(Jngn trkezut plak..hehehe)......
Membsr di kg.siaban semporna,Sabah........
time tedika aku skolh di salah sebuah Tabika di Merotai,skolh rndah pun di sana tapi sambung di skolh sk.Lihak-Lihak,semporna time darjah 4 krna ikut keluarga brpindah.....Aku ney orgnya simple je berkulit hitam manislah katakan.....kira oklh(macholh kononnya 2,prasan cikit bah geng).......pas 2 aku sambung brskolh di smk.bum-bum,semporna.Sabah jgak bah...sampai form 6....and skrg aku....aku.......fhm2x jelh bah.....
tapi apa2 pun akubdk_siaban............2 yg korang mesti ingt mu jgng goyak aku x goyak kat korang..........
bersambung................
                                                                                                                                 -Magsukul-

cinta and kehidupan.............

Manusia x kan trpisah dr cinta........
Dalam mengharungi kehidupan ini memerlukan cinta.........
Meskipun cinta tak trpisah dr manusia dan kehidupan........
Namun jika cinta di bri pd yg xdak sepatutnya Maka binasah hidup ini......